Одржан инфо дан о програму субвенција: Позив у току, пословним субјектима за подршку 1,5 милиона КМ

Представници Градске управе – Одјељења за привреду и локални економски развој, Предузетнички центар, те Градска развојна агенција представили су присутним пословним субјектима све детаље у вези са расписаним јавним позивом за овогодишње подстицаје по више линија, за шта је из буџета издвојено 1,5 милиона КМ.

Ова средства су намијењена за финансијску подршку пословним субјектима и самосталним предузетницима за: покретање самосталних предузетничких дјелатности (самозапошљавање), подршку извозу и повећање продуктивности, очување старих и умјетничких заната и домаће радиности, те за пословне субјекте чији рад је отежан усљед реконструкције дијела Јеврејске улице.

-На инфо дану смо детаљно представили могућности и услове пријаве за добијање субвенција, с нагласком на трошкове које ћемо признавати приликом правдања дозначених средстава. Још једном напомињемо да је јавни позив отворен до 6. јуна текуће године и да су сви пријављени обавезни да присуствују обуци за писање пројектних приједлога – казала је савјетница градоначелника и члан Комисије за додјелу субвенција, Ведрана Проле.

Додатне информације о Јавном позиву сви заинтересовани могу добити у:

  • Одјељењу за привреду и локални економски развој

Тел: 051/244-444 (локал 858)

  • Предузетничком центру

Тел: 051/244-448, 066-864-961

  • Градској развојној агенцији града Бања Лука

Тел: 051/433-460.

Комплетан јавни позив и пратећу документацију можете преузети ОВДЈЕ.

U OSTALIM VIJESTIMA