Održan info dan o programu subvencija: Poziv u toku, poslovnim subjektima za podršku 1,5 miliona KM

Predstavnici Gradske uprave – Odjeljenja za privredu i lokalni ekonomski razvoj, Preduzetnički centar, te Gradska razvojna agencija predstavili su prisutnim poslovnim subjektima sve detalje u vezi sa raspisanim javnim pozivom za ovogodišnje podsticaje po više linija, za šta je iz budžeta izdvojeno 1,5 miliona KM.

Ova sredstva su namijenjena za finansijsku podršku poslovnim subjektima i samostalnim preduzetnicima za: pokretanje samostalnih preduzetničkih djelatnosti (samozapošljavanje), podršku izvozu i povećanje produktivnosti, očuvanje starih i umjetničkih zanata i domaće radinosti, te za poslovne subjekte čiji rad je otežan usljed rekonstrukcije dijela Jevrejske ulice.

-Na info danu smo detaljno predstavili mogućnosti i uslove prijave za dobijanje subvencija, s naglaskom na troškove koje ćemo priznavati prilikom pravdanja doznačenih sredstava. Još jednom napominjemo da je javni poziv otvoren do 6. juna tekuće godine i da su svi prijavljeni obavezni da prisustvuju obuci za pisanje projektnih prijedloga – kazala je savjetnica gradonačelnika i član Komisije za dodjelu subvencija, Vedrana Prole.

Dodatne informacije o Javnom pozivu svi zainteresovani mogu dobiti u:

  • Odjeljenju za privredu i lokalni ekonomski razvoj

Tel: 051/244-444 (lokal 858)

  • Preduzetničkom centru

Tel: 051/244-448, 066-864-961

  • Gradskoj razvojnoj agenciji grada Banja Luka

Tel: 051/433-460.

Kompletan javni poziv i prateću dokumentaciju možete preuzeti OVDJE.

U OSTALIM VIJESTIMA