Održan prvi info dan u sklopu implementacije projekta „Uspostavlјanje infrastrukture za pružanje podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mlјekarstva“ (USAID Sweden/FARMA II poziv Razvoj tržišne polјoprivrede)

Dana 10.10.2017. godine u prostorijama Područne privredne komore Banja Luka je održan prvi od četiri planirana info dana u okviru implementacije projekta „Uspostavlјanje infrastrukture za pružanje podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mlјekarstva.“ Ovaj projekat se finansira od strane USAID Sweden/FARMA II projekta za razvoj tržišne polјoprivrede u sektoru mlјekarstva.

Zainteresovanim prerađivačima mlijeka su predstavlјeni novi programi obuke, zvanični Program osposoblјavanja za prerađivače mlijeka, kao i kapaciteti radionice opremlјene novom opremom koja je namijenjena za praktično provođenje nastave i obuke za prerađivače mlijeka, te primjeri dobre prakse iz regiona. Posjetioci info dana su pozvani su da posjete radionicu za preradu mlijeka u Polјoprivrednoj školi u kojoj bi mogli da pohađaju besplatnu obuku, koja je planirana da se održi u toku novembra.

 

U OSTALIM VIJESTIMA