Predstavlјena kandidatura Banje Luke za evropsku prestonicu kulture

Direktor Gradske razvojne agencije zajedno sa delegacijom Grada Banja Luka, na čelu sa  gradonačelnikom Igorom Radojičićem, prisustvala je na ovonedjelјnoj Konferenciji evropskih gradova i regija u Salcburgu u Austriji, kandidaturu našeg grada za evropsku prijestonicu kulture 2024. godine. Ovo je prvi put da je banjalučka kandidatura zvaničnio predstavlјena izvan granica BiH.

Gradonačelnik Radojičić je izjavio da je ovo, ujedno, bila i prilika da se pred više stotina učesnika ovog skupa predstave i investicioni i turistički potencijali Banje Luke.

– U okviru priprema za ovaj skup, pripremlјena je i posebnu prezentacija o mogućnostima našeg grada, koja je naišla na jako dobar odziv domaćina i učesnika ovog skupa koji dolaze iz cijele Evrope – rekao je Radojičić.

Ova konferencija, sa više stotina učesnika sa cijelog kontitenta, posvećena je cijelom nizu izazova sa kojim se suočavaju evropske sredine, od energetske efikasnosti, mogućnosti za start-up biznise, ali i uvođenjem rješenja iz tzv. pametnih gradova.

U OSTALIM VIJESTIMA