Predstavnici Gradske razvojne agencije učestvovali na Konferenciji savjetodavaca u polјoprivredno – prehrambenom sektoru

Dana 30.11.2017. godine, u Sarajevu je održana Konferencija savjetodavaca u polјoprivredno – prehrambenom sektoru, koju su organizovali USAID Sweden/Farma II i švajcarski Caritas, a na koju su bili pozvani i predstavnici Gradske razvojne agencije.

U sklopu konferencije je predstavlјen rad AgMENTOR platforme, koja ima za cilј povezivanje savjetodavaca/savjetnika u polјoprivredno-prehrambenom sektoru i razmjenu znanja i ideja. Cilј ove platforme je da se dopuni i pomogne rad savjetodavaca na terenu i pobolјša njihova efikasnost.

Predstavnici ministarstava polјoprivrede, profesori, kao i predstavnici institucija su kroz prezentacije upoznali sve prisutne sa gorućim problemima u ovom sektoru.

Na kraju konferencije su usvojeni mnogi zaklјučci o tome kako savjetodavci mogu doprinijeti i sarađivati sa predloženom platformom znanja (bolјe poznavanje propisa, da imaju pristup ažuriranim bazama podataka, usklađivanje zakona, smanjenje nameta, sertifikacija savjetodavaca, regionalizacija područja i mnogi drugi).

U OSTALIM VIJESTIMA