OTVORENA 26. MEĐUNARODNA IZLOŽBA IDEJA, INOVACIJA I STVARALAŠTVA “INOST MLADIH 2024”

Danas je svečano otvorena 26. Međunarodna izložba ideja, inovacija i stvaralaštva “INOST MLADIH 2024” koju organizuju Savez inovatora Republike Srpske i Udruženje inovatora grada Banja Luka, a pod pokroviteljstvom Vlade Republike Srpske i Grada Banja Luka. Ove godine izložba je posvećena 170. godišnjici rođenja našeg i svjetskog velikana Mihajla Idvorskog Pupina i 22. aprilu – Danu Grada Banja Luke.

U sklopu manifestacije, direktoru Gradske razvojne agencije Banja Luka, gospodinu Nevenu Staniću, uručeno je priznanje sa zlatnom plaketom za doprinos realizaciji Međunarodne izložbe ideja inovatorstva i stvaralaštva „INOST MLADIH 2024“ i razvoju inovatorstva u Republici Srpskoj. Priznanje i Zlatni grb mu je dodijelio predsjednik Saveza inovatora Republike Srpske, gospodin Milovan Bajic

„Gradska razvojna agencija i Udruženje inovatora grada Banjaluka kao i Savez inovatora Republike Srpske imaju odličnu saradnju unazad nekoliko godina, gdje Gradska razvojna agencija aktivno podržava aktivnosti Udruženja inovatora. Jedna od tih aktivnosti jeste zajednička organizacija Sajma inovatora i investitora  sa ciljem da se povežu inovatori koji imaju ideje i investitori koji imaju finansijska sredstva da ulože u te ideje i da plasiraju proizvod na tržište. Takođe, u sklopu te saradnje, napravljena je i digitalna platforma inovacija koja će biti predstavljena na „Inostu mladih 2024“, izjavio je ovom prilikom gospodin Stanić.

U OSTALIM VIJESTIMA