Poziv poljoprivrednim proizvođačima sa teritorije Grada Banja Luka za iskazivanje interesa za učešće u projektu „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini“-EU4AGRI

Projekat „Podrška Evropske unije konkurentnosti poljoprivrede i ruralnom razvoju u Bosni i Hercegovini-EU4AGRI“ ima za cilj modernizaciju poljoprivredno-prehrambenog sektora i poboljšanje ruralne ekonomije kroz povećanje konkurentnosti poljoprivredne proizvodnje, poslova i usluga. Projekat provode Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP) u BiH i Češka razvojna agencija (CzDA).Ukupna vrijednost projekta iznosi 20.25 miliona eura koji finansira Evropska unija sa 20 miliona, a UNDP i CzDA sa 250.000 eura.

U okviru ovog projekta  u toku je Poziv potencijalnim korisnicima za iskazivanje interesa za mjeru podrške investicijama u diverzifikaciju ekonomskih i socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima, koji se sastoji od dva odvojena lota:

Lot 1 – Diverzifikacija ekonomskih aktivnosti na gazdinstvima (podrška poljoprivrednim proizvođačima za uvođenje novih izvora prihoda na gazdinstvima) i

Lot 2- Diverzifikacija ekonomskih/socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima (podrška unapređenju kvaliteta života i kreranje socijalnog i poslovnog okruženja koje doprinosi razvoju ruralnih područja).

Prihvatljivi direktni korisnici podrške za diverzifikaciju ekonomskih aktivnosti na gazdinstvima (Lot 1) mogu biti poljoprivredna gazdinstva (fizička lica) i registrovani privredni subjekti (obrti/samostalni preduzetnici, zadruge i preduzeća).

Prihvatljivi  direktni korisnici podrške za diverzifikaciju ekonomskih/socijalnih aktivnosti u ruralnim područjima (Lot 2) su udruženja i privatne ustanove ili privatna preduzeća.

Detalje javnog poziva možete pogledati na sledećem linku:  https://eu4agri.ba/calls/javni-poziv-za-mjeru-podrske-investicijama-u-diverzifikaciju-ekonomskih-i-socijalnih-aktivnosti-u-ruralnim-podrucjima/

Pozivamo sve zainteresovane  potencijalne korisnike  da se  jave u Gradsku razvojnu agenciju  Banja Luka – CIDEA,  u periodu od 9h -14h I to  od 18.10.-25.10.2022. godine.

Više informacija putem e-maila ivan.babic@cidea.org ili putem telefona 051/433-460.

U OSTALIM VIJESTIMA