Prijavite se na novi program Američke ambasade u BiH i Fondacije 787 – AWE Akademija za preduzetnice

Program je namijenjen za 30 žena (20-50 godina starosti) iz svih dijelova BiH koje su vlasnice/osnivačice biznisa i na samom su početku svog poslovanja (biznis treba biti registrovan u posljednjih 8 mjeseci u trenutku apliciranja) ili imaju tek poslovnu ideju koju žele pretvoriti u održivi biznis.

Program traje sedam mjeseci i to od aprila do oktobra 2021. godine, a zbog epidemiološke situacije u BiH, edukativne sesije u sklopu programa održavat će se većinski online putem.

Preduzetnicama koje budu odabrane za učešće u ovom programu bit će omogućen pristup specijalnoj AWE platformi za učenje i obuku preduzetnica, putem koje će svake sedmice slušati sadržaje na engleskom jeziku i obrađivati različite poslovne teme.

Učesnice će praćenje ovih sadržaja moći prilagoditi svojim obavezama i slobodnom vremenu tokom sedmice, a sve što je potrebno jeste da imaju pristup dobroj internet konekciji i računaru 2 do 3 sata sedmično, kako bi mogle obaviti zadane aktivnosti. Također, za svaku obrađenu temu bit će održana i edukativna sesija s lokalnim/om ekspertom/icom.

Pored navedenih sesija s lokalnim ekspertima/cama, učesnicama će kroz cijeli program biti omogućena i podrška facilitatora/ica sa bogatim znanjem i iskustvom u različitim preduzetničkim oblastima, koji/e će redovno pratiti njihov rad i pomagati im u savladavanju sadržaja i ostvarenju željenih rezultata i ciljeva.Kao završni događaj ovog programa bit će održano i veliko pitch takmičenje, u sklopu kojeg će učesnice imati priliku predstaviti svoj biznis/biznis ideju i ostvareni napredak kroz program, a najuspješnije od njih će imati priliku osvojiti bespovratna sredstva iz fonda vrijednog 17.000 KM.

Prijave za AWE Akademiju za žene preduzetnice su otvorene od 19.03. do 02.04.2021. godine, a sve što je potrebno da uradite kako biste se prijavili za učešće u programu jeste da popunite prijavni obrazac na sljedećem linku: http://bit.ly/AWEBIH

U OSTALIM VIJESTIMA