Potpisan sporatum za projekta pod nazivom „Razvoj, multiplikacija i umrežavanje za opšti model obrazovanja odraslih za proizvodnju namještaja i arhitekturu“

U sklopu projekta pod nazivom „Razvoj, multiplikacija i umrežavanje za opšti model obrazovanja odraslih za proizvodnju namještaja i arhitekturu“ Gradska razvojna agencija i Ustanova za stručno usavršavanje odraslih WMTA koja je partner za Republiku Srpsku za ovaj projekat potpisali su danas Sporazum o poslovno tehničkoj saradnji. Sporazum su potpisali direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović i direktor WMTA Zoran Vuković u prostorijama Gradske razvojne agencije ulica Cara lazara 42.
Ovaj projekat nudi osposoblјavanje za 50 nezaposlenih, praksu za 60 učenika ili studenata, 9 programa osposoblјavanja, softvere za projektovanje za obrazovne ustanove. Pomenuti projekat podržava Vlada Švajcarske i Republička agencija za razvoj MSP-a kroz Program Prilika Plus, rekao je direktor WMTA Zoran Vuković.
Gradska razvojna agencija i Ustanova za stručno usavršavanje odraslih WMTA će kroz sporazum definisati područje i cilјeve saradnje. Direktor Gradske razvojne agencije Mario Milanović je rekao da će se saradnja odvijati putem razmjene informacija i iskustva , zajedničke realizacije projekata i drugih oblika saradnje koji predstavlјaju uzajamne cilјeve i interese.
Potpisnice sporazuma su se dogovorile da tehničku saradnju sprovedu u oblastima obrazovanja kadrova prema planiranim aktivnostima koje uzajamno dogovore Gradska razvojna agencija i WMTA kao i izradu modula obuka, planova i programa za obučavanje odraslih.

U OSTALIM VIJESTIMA