Otvorene nove prostorije Gradske razvojne agencije

Gradska razvojna agencija (CIDEA) Banjaluka danas je ozvaničila početak rada u novom prostoru koji se nalazi u naselju Starčevica, čime će nakon 14 godina objediniti rad na jednom mjestu, što će smanjiti troškove i povećati operativnost.

Direktor ove agencije Mario Milanović rekao je novinarima da je Agencija do sada radila na dvije lokacije. “U nove prostorije smo se preselili zbog operativnosti, smanjenja troškova, produktivnosti i da bismo postigli puni efekat rada”, rekao je Milanović.

On je dodao da su svi zaposleni sada na jednom mjestu, te da je obezbijeđena bolja operativnost.

Milanović je rekao da je u proteklih godinu dana Gradska razvojna agencija kreirala 445 radnih mjesta putem dva Sajma za zapošljavanja. “Putem projekta `Prilika plus`, u saradnji sa republičkom agencijom i švajcarskom Vladom smo uspjeli da kroz obuku i prekvalifikaciju radnika kreiramo dodatnih 200 radnih mjesta i ti ljudi po završetku obuke za dva mjeseca dobijaju radno mjesto”, rekao je Milanović.

On je naveo da je u protekloj godini kandidovano 13 projekata u ukupnoj vrijednosti 1.033.678 KM, te da je ukupna vrijednost šest odobrenih projekata u toku 2017. godine 557.895 KM. “Vrijednost ukupnih projekata za ovih godinu dana iznosi koliko i budžet za plate radnika Gradske razvojne agencije”, rekao je Milanović. On je podsjetio da je Gradska razvojna agencija prošle godine organizovala Biznis forum u kojom je učestvovalo 13 investitora iz inostranstva, a tokom kojeg su sklopljena dva konkretna posla.

“Za ovu i narednu godinu imamo još veće ambicije i planove, da podignemo i više projekata i novih radnih mjesta”, rekao je Milanović.

On je istakao da Gradska razvojna agencija ima oko dvadeset zaposlenih. “Prostor je otvoren i nema svako svoju kancelariju već su radnici u istoj prostoriji i rade u timovima. Imamo tim za preduzetništvo i saradnju sa privredom, za projektni menadžment, stranu podršku investicijama i za saradnju sa investitorima, te tim za informatiku, edukaciju i marketing. Svako odgovara za svoj dio posla”, rekao je Milanović.

Nove prostorije Gradske razvojne agencije u Ulici Josifa Pančića broj osam su površine 280 metara kvadratnih.

U OSTALIM VIJESTIMA