7. Međunarodnom forumu o saradnji

Gradska razvojna agencija Banja Luka na poziv Razvojne agencije Republike Srpske i Razvojne agencije Srbije je učestvovala 7 . Međunarodnom forum o saradnji koji je održan u Trebinju.

Na Forumu je učestvovalo više od 250 predstavnika privrednih subjekata, klastera, lokalnih i regionalnih razvojnih agencija, lokalnih zajednica, privrednih komora i drugih institucija koje se bave razvojem iz Republike Srpske, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Crne Gore, Makedonije, Francuske, Finske, Španije, SAD, Bjelorusije, Mađarske i drugih zemalja. U okviru foruma, pod okriljem Evropske mreže preduzetništva, održano je više od 600 B2B poslovnih susreta, a održan je i veći broj pratećih događaja.

Predstavnik Gradske razvojne agencije je aktivno učestvovao na panelima pod nazivom: „Saradnja između lokalnih i regionalnih razvojnih agencija“ i “Mogućnosti ulaganja i proširenja poslovanja preduzeća iz Srbije u Republici Srpskoj”

Takođe učestvovali smo i na Međunarodnim poslovnim susretima za MSP, klastere, Jedinice lokalne samouprave  sa investicionim ponudama gdje smo kompanijama iz Srbije i Slovenije predstavili investicione potencijale Banja Luke i mogućnost povezivanja sa domaćim preduzećima u cilju ostvarivanja privredne saradnje i spoljnotrgovinskog poslovanja.

U OSTALIM VIJESTIMA