Biznisi nastaju na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Banjoj Luci

U četvrtak, 17. januara 2019. godine, drugi put je organizovano prezentovanje poslovnih ideja (canvas business model) devet studentskih timova predstavnicima privatnog i javnog sektora, kao i akademske zajednice, sa namjerom da se najbolje poslovne ideje podrže i realizuju. Studenti treće godine imali su priliku da predstave svoje poslovne ideje istaknutim članovima domaće poslovne zajednice: predstavnicima Komercijalne banke A.D. Banja Luka (http://www.kombank-bl.com/), Gradske razvojne agencije Banja Luka (CIDEA https://cidea.org/), Garantnog fonda Republike Srpske (http://garantnifondrs.org), Qlab Banja Luka (http://qlab.space/) i DVC Solutions Banja Luka (https://www.dvcsolutions.com/).

Predstavnici gore navedenih institucija i kompanija predstavili su se studentima sa fokusom na finansijsku i nefinansijsku podršku budućim preduzetnicama i preduzetnicima. Nakon svake petominutne prezentacije, stručni žiri je postavljao pitanja studentima i davao korisne sugestije. Iako su sve poslovne ideje bile sjajne, studenti i stručni žiri su izabrali pobjednike.

Prvo mjesto, sa identičnim brojem glasova osvojila su dva tima. Tim 2: Jovana Todorović i Dejana Perać sa poslovnom idejom „Upravljanje električnim otpadom“ i Tim 7: Milica Gajić, Srđan Stevandić i Katarina Dobrijević sa poslovnom idejom „Proizvodnja prirodnih sokova“. Drugo mjesto je osvojio Tim 5: Milica Mijatović i Mirjana Janković sa poslovnom idejom „Platforma za iznajmljivanje“. Čestitamo svim timovima, a posebno pobjedničkim timovima, na kreativnosti, analitičnosti i inovativnosti.

Poslovne ideje su nastale  u okviru jednog redovnog dvočasa Preduzetničke ekonomije!
Čestitamo svim izvanrednim studentima, budućim preduzetnicima i želimo im realizaciju njihovih poslovnih ideja.

U OSTALIM VIJESTIMA