Centar za razvoj poljoprivrede i sela: “Javni poziv za dodjelu podsticaja i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje”

Centar za razvoj poljoprivrede i sela raspisao je danas javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava (sufinansiranje) i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2019. godinu.

Ovogodišnjim budžetom za podsticaje planirano je 900.000 KM, a zainteresovani poljoprivrednici mogu prijave predati do 3. maja.

Osnovni ciljevi dodjeljivanja podsticajnih sredstava su unapređenje i jačanje poljoprivrednog sektora, stvaranja tržišno orijentisanih proizvođača, jačanja njihove konkurentnosti i smanjenja stope nezaposlenosti.

Podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje po ovom pozivu dodjeljivaće se za sufinansiranje voćarske i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije, sufinansiranje proizvodnje gljiva, uzgoja kornišona i ljekovitog bilja, kao i za edukaciju poljoprivrednih proizvođača.

Kada je riječ o premijama, one su namijenjene za nabavku sortnih sjemena strnih žita, kukuruza, heljde, za odgoj priplodnih junica, za pčelinja društva, i dr.

Odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača (sredstva se uplaćuju na tekući račun korisnika podsticajnih sredstava, za nabavljena sredstva) ili originalnog predračuna dobavljača (odobreni dio sredstva se uplaćuju na račun dobavljača).

Konkursne prijave za dodjelu podsticajnih sredstava sa svim prilozima potrebno je dostaviti na adresu: Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Služba za planiranje i razvoj, Vojvode Momčila 10, 12 i 16, Banja Luka ili lično, predajom u kancelariji Službe za planiranje i razvoj Centra, radnim danom od 8,00 do 15,00 časova.

Preuzmite:

Javni poziv

JAVNI-POZIV2

Pravilnik

Pravilnik-podsticaji-2019.-1

Izvor: www.banjaluka.rs.ba

U OSTALIM VIJESTIMA