Donacija Gradske razvojne agencije Gimnaziji Banja Luka

Direktor Gradske razvojne agencije Banja Luka Neven Stanić uručio je vrijednu donaciju savremene opreme, 3 D štampač, direktorici JU Gimnazija Banja Luka gospođi Viti Malešević. Učenici su nekoliko godina aktivno dolazili sa svojim profesorima u agenciju da vježbaju rad na ovom štampaču a osim za redovnu nastavu jako im je potreban za vanškolske aktivnosti  i razna takmičenja.

JU Gimnazija je škola opšteg tipa te za razliku od stručnih škola ova škola nema mogućnost da kandiduje projekte na postojeće finansijske programe podrške opremanju kabineta stručnih škola te su joj ovakve donacije jako značajne. Zbog toga je Gradska razvojna agencija Banja Luka, u saradnji sa partnerima, pokrenula inicijativu za podršku razvoju škole te kreirala partnerski konzorcijum pod nazivom „Prijatelji Gimnazije“ koji čine: Gradska razvojna agencija Banja Luka, JU Gimnazija Banja Luka, Unija poslodavaca Republike Srpske, Udruženje Bit Alijansa, te kompanije Telegrup, Lanako, M-tel, Prointer, Krajina klas i dr.

U okviru postojeće inicijative partneri pozivaju i druge kompanije, institucije i razvojne programe finansijske podrške za opremanje škola da se priključe inicijativi te da se jave Gradskoj razvojnoj agenciji radi realizacije zajedničkih projekata.

U OSTALIM VIJESTIMA