DONACIJA JAPANA Školi na Laušu 120.000 KM za zamjenu prozora i vrata – rezultat dobrog rada menadžmenta OŠ “Sveti Sava” i Gradske razvojne agencije Banjaluka

Vlada Japana donirala je danas za obnovu Osnovne škole “Sveti Sava“ u Banjaluci bespovratna sredstva od oko 120.000 KM koja će biti iskorištena za zamjenu dotrajalih prozora i vrata. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekat obnove ove škole potpisali su danas u Ministarstvu prosvjete i kulture RS ambasador Japana u BiH Hidejuki Sakamoto i direktor škole Miroslav Popržen.

Značaj ove investicije je što će znatno poboljšati uslove rada u školi koju pohađa više od 1.200 učenika. Sredstva će biti utrošena za zamjenu dotrajale stolarije, te će zgrada biti energetski efikasnija, a prostorije toplije, uz mnogo manji utrošak energenata.

Resorni ministar Natalija Trivić rekla je da je ova donacija samo nastavak podrške koju Vlada Japana ulaže u investiranje u oblasti koje su najznačajnije. Ona je napomenula da je današnja donacija rezultat dobrog rada menadžmenta OŠ “Sveti Sava” i Gradske razvojne agencije Banjaluka, te pravi način kako da se ide ka rješavanju određenih problema.

U OSTALIM VIJESTIMA