EEN: Mogućnost za usavršavanje mladih preduzetnika u evropskim preduzećima

Ukoliko ste upravo započeli posao ili to namjeravate učiniti uskoro, postoji mogućnost da učestvujete u Erasmus programu prekogranične razmjene mladih preduzetnika, koji se realizuje u saradnji sa Evropskom mrežom preduzetništva.

Erasmus za mlade preduzetnike je program prekogranične razmjene koji daje novim ili potencijalnim preduzetnicima priliku da uče od iskusnih preduzetnika koji upravljaju preduzećima u drugim zemljama učesnicama u programu.

Tokom boravka u inostranstvu mladi preduzetnici razmjenjuju iskustva sa iskusnim preduzetnicima, te pomažu novom preduzetniku da stekne vještine potrebne za pokretanje preduzeća.

Iskusniji preduzetnici imaju koristi od ovog programa jer dobijaju svježiji uvid o sopstvenom poslu, priliku da sarađuju sa stranim partnerima i steknu znanja o novim tržištima.

Program traje između jednog i šest mjeseci, a boravak je djelimično finansiran od strane Evropske unije.

Bez obzira da li ste novi ili visoko iskusan preduzetnik, program može da pruži dodatnu vrijednost vašem poslovanju.

Uslov za prijavu je da imate 18 ili više godina, te da ste državljanin jedne od zemalja članica EU ili zemalja koje su dio COSME programa duže od 180 dana (BiH je dio COSME programa).

Dokumenti potrebni za prijavu su:

– CV
– Motivaciono pismo
– Poslovni plan

Više informacija o samom programu i načinu prijave možete pronaći OVDJE.

U cilju prikupljanja informacija i unapređenja učešća aplikanata iz Republike Srpske u Programima Evropske unije, molimo aplikante iz Republike Srpske da obavijeste Ministarstvo za ekonomske odnose i regionalnu saradnju (j.saraba@meoi.vladars.net, cc b.vicanovic@meoi.vladars.net) o prijavama u okviru Erasmus programa prekogranične razmjene mladih preduzetnika.

U cilju upoznavanja što većeg broja potencijalnih aplikanata iz Republike Srpske sa ovim programom molimo vas da ovo obavještenje proslijedite na što više adresa.

Za sva dodatna pitanja, molimo da nas kontaktirate putem elektronske pošte b.vicanovic@meoi.vladars.net ili na telefon 051/339-415.

U slučaju da ne želite da primate obavještenja o aktuelnim pozivima, molimo vas da obavijestite j.saraba@meoi.vladars.net.

U OSTALIM VIJESTIMA