EURAXESS – Održana radionica „HORIZON 2020-Primjeri u praksi“

U prostorijama Univerzitetskog preduzetničkog centra, juče 10.07.2018. godine, u organizaciji head office-a EURAXESS-a BiH-Banja Luka, održana je radionica „HORIZON 2020-primjeri u praksi“

Radionica je organizovana  kao dio aktivnosti projekta “Making European research careers more attractive by developing new services and enhancing the current services of the EURAXESS network – EURAXESS TOPIII – Network Call” koji realizuje EURAXESS Centar uz finansijsku podršku Ministarstva civilnih poslova Bosne i Hercegovine.

Prisutnima se obratila gospođa Marina Antić-menadžer EURAXESS centra, te najavila prezenacije primjera u praksi.

Gospodin Miroslav Malinović dao je pregled aktivnosti u okviru mreže EURAXESS-a za 2017. godinu na nivou BiH te pozvao na saradnju u okviru poziva i mogućnosti koje nudi centar.

Takođe, kao dio programa radionica, gospodin Mihajlo Savić predstavio je VI-SEEM projekat i e-infrastrukturu u jugoistočnoj Evropi i Mediteranu.

Program za „HORIZON 2021-2027“-„HORIZON EUROPE“ predstavila je gospođa Anđela Pepić, te pozvala sve zainteresovane da pripreme i kandiduju projekte i da iskoriste mogućnosti koje nudi fond.

Više informacija o aktuelnom HORIZON 2020:

http://ncp.ba/horizont-2020.aspx
http://ec.europa.eu/programmes/horizon2020/en/what-horizon-2020
https://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/home.html

U OSTALIM VIJESTIMA