Gradska razvojna agencija Banja Luka kandidovala dva projekta u vrijednosti od 3 672 187,43 KM na Poziv za projekte u okviru Programa „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“

U okviru Programa prekogranične saradnje „INTEREG CBC HR-BIH-CG 2014 – 2020“ krajem septembra 2018. godine je objavljen Poziv za projekte prekogranične saradnje između Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovina i Crne Gore, sa rokom za dostavanje projekata 20. decembar 2018. godine.

Moguće je bilo kandidovati projekte u okviru 4 sljedeće ose:

Unaprjeđenje kvaliteta usluga u području javnog zdravstva i socijalnih usluga;

Zaštita okoline i prirode, unaprjeđenje sistema za sprječavanje rizika te promocija održive energije i energetske efikasnosti;

Doprinos razvoju turizma i očuvanja kulturne i prirodne baštine;

Jačanje konkurentnosti i razvoj poslovnog okruženja u programskom području

S obzirom da jedno pravno lice može biti nosilac na maksimalno 2 projektna projedloga, Gradska razvojna agencija Banja Luka  je kao nosilac kandidovala 2 projekta u ukupnoj vrijednosti od 3 672 187,43 KM, te okupila 2 partnerska konzorcijuma.

U okviru OSE 4 i ispred partnerskog konzorcijuma sastavljenog od 6 partnera kandidovan je projekat „Razvoj i implementacija digitalizacije i IKT-a za održivu ekonomiju“ – akronim”Dig.IT.Up”,  u vrijednosti od 2 535 427,29 KM. Partnerski konzorcijum čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, te Tehnološki park Bjelovar d.o.o, Grad Bjelovar, Privredna komora Crne Gore, Inovaciono preduzetnički centar Tehnopolis Nikšić i Regionalna ekonomska zajednica „REZ“ Zenica,.

U okviru ose 1 i ispred partnerskog  konzorcijuma sastavljenog od 5 partnera kandidovan je projekat „Poboljšanje pristupa i dostupnosti zdravstvenih i socijalnih usluga da bi se ojačao kvalitet društvene inkluzije za djecu i mlade sa razvojnim smetnjama“-akronim  ” ASIQ”, u vrijednosti od 1 136 760,14 KM. Partnerski konzorcijum u ovom projektu čine: Gradska razvojna agencija kao nosilac projekta, zatim Javna ustanova Centar „ Zaštiti me“ Banja Luka, Javna ustanova Centar za obrazovanje i vaspitanje i rehabilitaciju slušanja i govora Banja  Luka, Javna ustanova Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“ – Podgorica, i Osnovna škola Voštarnica  Zadar.

 

U OSTALIM VIJESTIMA