Gradska razvojna agencija Banja Luka učestvovala na radnom sastanku u okviru projekta „Next Destination Balkans: Agritourism Landscapes Development (LANDS)

Predstavnici Gradske razvojne agencije su 22.01.2018. godine učestvovali na radionici u okviru prvog radnog sastanka projekta „Next Destination Balkans: Agritourism Landscapes Development (LANDS), koji je sufinansiran od strane Evropske unije u okviru programa Erasmus +, a koja je održana u prostorijama Poljoprivrednog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci.

Projekat ima za cilj unapređenje seoskog turizma, kao oblika savremene turističke ponude usko vezane sa aktivnostima seoskih domaćinstava. Partnerske institucije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, kao i zemalja Evropske unije su dale svoj doprinos realizaciji ovog projekta kroz definisanje potrebnih aktivnosti koje je potrebno sprovesti.

S obzirom da je Agencija uključena u neke projekte koji se bave razvojem seoskog turizma, u toku ovog sastanka njeni predstavnici su iznijeli korisne prijedloge koji će biti od pomoći prilikom realizacije pomenutog projekta. Takođe, iskustva i ideje iz pomenute oblasti koje su istaknute na sastanku, obećavaju uspješnu obostranu saradnju za sve aktivnosti koje budu bile neophodne.

U OSTALIM VIJESTIMA