Gradska razvojna agencija donirala računare OŠ „Petar Kočić“ u Kolima

Direktor Gradske razvojne agencije, gospodin Mario Milanović, juče, 11.12.2019.godine, bio je u posjeti OŠ „Petar Kočić“ u MZ Kola i tom prilikom je donirao računare za potrebe kabineta informatike, ali i budućeg Udruženja žena „Kola“. Direktorica škole, gospođa Dubravka Bosančić, izrazila je veliku zahvalnost, jer je svaka pomoć Osnovnim školama u ruralnim područjima i više nego potrebna.

Ovom prilikom, na inicijativu žena iz Mjesne zajednice Kola a uz podršku Gradske razvojne agencije, predstavljene su razne mogućnosti udruživanja žena, kao i njihovo ekonomsko osnaživanje na ovom području.  Kroz zajednički razgovor, pokrenuta je inicijativa za osnivanje Udruženja žena „Kola“. Udruženje će okupiti zainteresovane žene sa ovog podneblja u svrhu njihovog zajedničkog djelovanja na sprovođenju aktivnosti i definisanih ciljeva od zajedničkog  interesa a koje će za cilj imati  jačanje  lokalne zajednice.

Posjetu školi i ženama Mjesne zajednice Kola takođe su upriličile odbornica u Narodnoj skupštini Republike Srpske, gospođa Mirela Kajkut Zeljković, kao i pomoćnica direktora Turističke organizacije grada Banja Luka, gospođa Minja Šurlan. One su ponudile svu potrebnu stručnu pomoć i povezivanje sa drugim regijama i državama u cilju razmjene pozitivnih iskustava.

Gradska razvojna agencija će takođe pružiti svu potrebnu tehničku i pravnu pomoć prilikom registracije i budućim aktivnostima  Udruženja žena „Kola“ .

 

 

U OSTALIM VIJESTIMA