Javni poziv za dodjelu podsticaja i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje

Centar za razvoj poljoprivrede i sela Banja Luka raspisao je danas, 3. aprila, javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava (sufinansiranje) i premija za razvoj poljoprivredne proizvodnje za 2017. godinu.

Poziv je otvoren do 3. maja ove godine, a podsticajna sredstva za razvoj poljoprivredne proizvodnje dodjeljivaće se za sufinansiranje voćarske i proizvodnje u zaštićenim prostorima, izgradnje hladnjača i sušara i objekata za uzgoj stoke, nabavku opreme i poljoprivredne mehanizacije,  i dr.
Pravo na podsticajna sredstva mogu ostvariti pravna i fizička lica koja ispunjavaju sljedeće uslove:
-da su registrovani kao poljoprivredno gazdinstvo na teritoriji Grada,
-da posjeduju obradivo zemljište na teritoriji Grada, dovoljno za obavljanje djelatnosti za traženi podsticaj,
-da imaju dovoljan broj radno sposobnih članova/zaposlenih,
-da imaju mjesto stalnog prebivališta/sjedišta na teritoriji Grada,
-da su izmirili obaveze prema Centru (kreditne obaveze, utrošak vode),
-da su izmirili obaveze prema Gradu (porez na nepokretnosti, komunalne takse…).

Svi kandidati koji ispune uslove propisane Pravilnikom o uslovima i načinu ostvarivanja podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivredne proizvodnje biće bodovani i rangirani, a sredstva će se dodjeljivati do raspoloživog iznosa, u skladu sa pomenutim Pravilnikom.

Odobrena sredstva mogu se ostvariti isključivo po osnovu bankovne uplate na račun dobavljača (sredstva se uplaćuju na tekući račun korisnika podsticajnih sredstava) ili originalnog predračuna dobavljača (sredstva se uplaćuju na račun dobavljača).

Konkursne prijave za dodjelu podsticajnih sredstava sa svim prilozima potrebno je dostaviti na adresu: Centar za razvoj poljoprivrede i sela, Poljoprivredna služba, Jug Bogdana 6, Banja Luka ili lično, predajom u kancelariji Poljoprivredne službe Centra, radnim danom od 9.00 do 15.00 časova.

Sve dodatne informacije mogu se dobiti u kancelariji Poljoprivredne službe Centra ili na brojeve telefona: 051/433-639, 433-621 i 433-622.

Kompletan javni poziv i Pravilnik pogledajte ovdje.

U OSTALIM VIJESTIMA