Javni poziv za Program podrške malim i srednjim preduzećima pri apliciranju za pristup EU Fondovima

Vanjskotrgovinska/Spoljnotrgovinska komora u saradnji sa Komorskim investicionim forumom Zapadnog Balkana 6 (KIF ZB6), poziva zainteresovane kompanije da se prijave i učestvuju u programu podrške pružanja tehničke asistencije malim i srednjim preduzećima pri apliciranju EU fondovima. Ovu aktivnost  u okviru KIF ZB6 sprovodi Privredna komora Srbije kroz projekat podrške Evropske Unije nacionalnim komorama zapadnog Balkana i u potpunosti je finansirana od strane EU. Više informacija o Komorskom investicionom forumu ZB6 i drugim alatima podrške mikro, malim i srednjim preduzećima (MMSP), možete pronaći na web stranici: www.wb6cif.eu.
Javni poziv za program podrške malim i srednjim preduzećima pri apliciranju za pristup fondovima Evropske unije predviđa učešće 60 MMSP sa zapadnog Balkana, od kojih je 10 za kompanije iz Bosne i Hercegovine.
Pozivamo vas da se prijavite na našu platformu, koja je posebno dizajnirana za sprovođenje ove aktivnosti i odabira potencijalnih učesnika u programu. Možete se prijaviti putem sledećeg LINKA.
Platforma će služiti kao klјučna kontakt tačka, help desk i centar znanja za potencijalne učesnike, te će se takođe koristiti za procjenu spremnosti MMSP za učešće u ovom programu i obuku o svim aspektima učešća.
Većina poziva za podnošenje prijedloga dostupnih u regionu zapadnog Balkana koje finansira EU ima sličnu proceduru. Naš kurs i test za procjenu spremnosti su osmišlјeni da pomognu potencijalnim kandidatima da razumeju ovu univerzalnu proceduru prolazeći kroz opšti primjer poziva za podnošenje prijedloga. Po uspješnom završetku kursa, naš tim će vas kontaktirati i zakazati onlajn intervju gdje ćemo razgovarati o vašoj ideji i trenutno otvorenim pozivima na koje možete da se prijavite. Po završetku procesa selekcije, 10 odabranih MMSP dobiće individualnu podršku u pisanju i podnošenju aplikacije za odgovarajući javni poziv.
Više informacija o proceduri prijave i testu za procenu spremnosti kompanije možete naći na onlajn platformi.

Kontakt osobe za sa sve dodatne informacije i pitanja je Anđela Rajič, kontakt mejl: andela.rajic@komorabih.ba.

U OSTALIM VIJESTIMA