Mogućnost pružanja druge šanse za neuspjele preduzetničke poduhvate u RS

U okviru aktivnosti na projektu „Prihvatanje neuspjeha da bi se olakšalo pružanje „druge šanse“ preduzetnicima u Dunavskoj regiji“-DanubeChance2.0, Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća organizovala je sastanak na kojem su učestvovali predstavnici Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, Privredne komore Republike Srpske, Zanatsko-preduzetničke komore Republike Srpske, Unije udruženja poslodavaca RS, APIF-a, Gradske razvojne agencije Banja Luka i druge lokalne razvojne agencije koje su od k od ključnog značaja za ovaj projekat.

Tom prilikom predstavljen je sam projekat, a učesnici su upoznati i sa stanjem u pružanju „druge šanse“ preduzetnicima u Republici Srpskoj u pogledu važećeg zakonodavnog i strateškog okvira. Bila je ovo prilika i da se razmijene iskustva i mišljenja za unapređenje ovog vida podrške preduzetnicima.

Cilj projekta DanubeChance2.0 je razvijanje politika „druge šanse“ preduzetnicima kao i razvoj praktičnih rješenja za poboljšanje preduzetničkog učenja i kulture da bi se izbjegao „gubitak preduzetničkog potencijala“ i prevazišla „stigmatizacija“ preduzetnika koji su bankrotirali u Dunavskoj regiji, a samim tim i u Republici Srpskoj.

 

 

U OSTALIM VIJESTIMA