ODRAŽANA RADIONICA „INTERNACIONALIZACIJA PREDUZEĆA“

10. juna 2019. godine u Gradskoj razvojnoj agenciji uspješno je realizovana radionica „Internacionalizacija preduzeća“ kojoj je prisustvovalo 15-ak predstavnika preduzeća sa teritorije Banjaluke koja imaju potencijal za izvoz na strana tržišta, a sa fokusom na tržiste Njemačke i Austrije.

Radionica je održana sa ciljem stvaranja i poboljšanja uslova za izlazak na strana tržišta, a prisutni su imali priliku čuti koji su koraci preporučeni za lakši pristup evropskom tržištu i najbolji put do novih kupaca ili partnera u poslovanju. Radionicu je vodio iskusni savjetnik gospodin David Piegazki, koji je angažovan od strane GIZ-a u Privrednoj komori Republike Srpske.

Predstavnici Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća-RARS ovom su prilikom prezentovali mogućnosti prijave na Evropsku mrežu preduzetništva, koja kao jedinstvena evropska platforma povezuje potencijalne partnere i pronalazi adekvatne dobavljače, odnosno kupce proizvoda i usluga, što dodatno olakšava put do proširenja tržišta za domaće proizvođače.

U OSTALIM VIJESTIMA