Održan drugi sastanak povodom implementacije projekta USAID/SWEDEN FARMA II

Predstavnici Gradske razvojna agencije Banja Luka, Poljoprivredne škole Banja Luka i Tehnološkog fakulteta Banja Luka, održali su sastanak u prostorijama poljoprivredne škole s ciljem pripreme i realizacije aktivnosti  predviđenih projektnim planom.

U toku je drugi mjesec implementacije projekta USAID/SWEDEN FARMA II pod nazivom “Uspostavljanje infrastrukture za pružanje stručne podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva”, u sklopu kojih su izvršene aktivnosti adaptacije prostora i nabavka opreme.

U toku su pripremne aktivnosti za osposobljavanje za preradu mlijeka u vidu praktične nastave za učenike poljoprivredne škole, prakse za studente tehnološkog fakulteta i radionice za farmere koji nisu upoznati sa tehnološkim procesima prerade mlijeka.

Zvanično otvaranje radionice za preradu mlijeka očekuje se sredinom mjeseca maja, a nakon toga obuka prve grupe farmera.

Nakon prvih radionica u poljoprivrednoj školi, polaznici istih će imati priliku da prođu kroz drugi ciklus edukacije koji će sadržavati elemente za razvoj samostalnog biznisa poput pisanja biznis plana, ambalažiranje, marketing, brendiranje, funkiconalno udruživanje i sl.

U OSTALIM VIJESTIMA