Održan Okrugli sto na temu “Kako povećati konkuretnost privrede regije Banjaluka”

U Kongresnoj dvorani Banjalučkog velesajma održan je Okrugli sto na temu „Kako povećati konkurentnost privrede regije Banjaluke – internacionalizacija poslovanja, razvojne šanse, pronalazak investitora i otvaranje novih tržišta“.

Tema okruglog stola namijenjena je  predstavnicima privrednog sektora i kompanijama sa šireg područja Banjaluke. Cilj skupa je razmjena iskustava sa inostranih tržišta, definiranje prioritetnih sektora privrede za promociju prema inostranim partnerima, kao i pružanje ključnih smjernica izvoznicima i kompanijama.

U sklopu Okruglog stola direktor Gradske razvojne agencije gsopodin Mario Milanović održao je prezentaciju pod nazivom -„Razvojni projekti regije Banjaluka“ u kojoj je predstavio privredne i turističke potencijale grada Banjaluka .

Cilj okruglog stola je da se prikupe informacije od privrednika  o novim potencijalima za investiranje i o mogućnostima da se unaprijedi poslovanje sa akcentom na izvoznike i potencijalne izvoznike, te projekte koji se mogu ponuditi stranim investitorima. Organizator Okruglog stola je BBI VIP Busness Club.

 

U OSTALIM VIJESTIMA