Održan radni sastanak partnera na projektu „Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimnja u sektorima koža/obuća i tekstil”

Dana 28.02.2018. godine u prostorijama Gradske razvojne agencije Banja Luka održan je radni sastanak lokalne partnerske grupe za zapošljavanje u okviru realizacije projekta Jačanje kapaciteta obrazovnih ustanova za provođenje praktične nastave i osposobljavanja radnika za deficitarna zanimanja u sektorima koža/obuća i tekstil”.

Partneri u realizaciji ovog projekta i članovi Lokanog partnerstva za zapošljavanje za sektore tekstil, koža/obuća su: Tehnološki fakultet Banja Luka, JU Škola učenika u privredi Banja Luka, Optimus NUBL srednjoškolski centar Banja Luka, Fondacija „Udružene žene“, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske i Privredna komora RS, te firme Exclusive lingerie d.o.o., Miltex d.o.o., Sadagosi d.o.o., Sparta d.o.o., Belt d.o.o., Viko omega d.o.o.

Glavni cilj realizacije pomenutog projekta je doprinijeti boljem zapošljavanju učenika srednjih stručnih škola i lica registrovanih na evidenciji Zavoda za zapošljavanje, ali  i obezbijediti radnu snagu za potrebe razvoja tekstilne industrije i industrije kože i obuće kroz jedan održiv partnerski vođen okvir na lokalnom nivou.

Gradska razvojna agencija Banja Luka je, kao nosilac projekta, krajem decembra 2017. godine potpisala Ugovor o implementaciji pomenutog projekta koji se sufinansira od strane Programa Prilika Plus. Ukupna vrijednost projekta iznosi 121 183,09 KM, od čega su grant sredstva od strane Prilika Plus programa 99 477,49KM,  dok je učešće  aplikanta i partnera 21 705,60 KM. Program Prilika plus finansira Vlada Švajcarske, a provodi Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća.

U OSTALIM VIJESTIMA