Održana radionica za preradu mlijeka u okviru projekta „Uspostavljanje infrastrukture za pružanje stručne podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva“

Gradska razvojna agencija Banja Luka je nakon uspješne implementacije svih aktivnosti, organizovala završnu radionicu u okviru implementacije projekta „Uspostavljanje infrastrukture za pružanje stručne podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva“ koji se provodi od februara 2017. godine. U organizaciji ove promotivne radionice su učestvovali i partneri, Poljoprivredna škola i Tehnološki fakultet iz Banjaluke. Projekat je formalno završen u februaru ove godine, ali aktivnosti na njegovoj promociji i praktičnim obukama za studente i učenike se nastavljaju.

Oprema koja je instalirana u radionici – mini sirani u Poljoprivrednoj školi je nabavljena iz donatorskih sredstava koja su odobrena od strane USAID/Sweden Farma II projekta.

U okviru ove promotivne radionice, upriličena je degustacija sira za mazanje koji je napravljen u školi i održana je prezentacija sprovedenih aktivnosti.

Projektnu aplikaciju je uradila Gradska razvojna agencija Banja Luka, uz stručnu pomoć osoblja Poljoprivredne škole Banja Luka i Tehnološkog fakulteta Banja Luka.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane da se jave u Poljoprivrednu školu ili Tehnološki fakultet, ukoliko im je potrebna stručna konsultacija oko proizvodnje na sopstvenom domaćinstvu i za sve informacije o praksi i osposobljavanju koje ove ustanove provode.

Takođe, Gradska razvojna agencija Banja Luka stoji na raspolaganju za sve informacije oko donatorskih projekata i izradi projektnih aplikacija za potrebe lokalnih partnera.

Prilog možete pogledati na linku:

U OSTALIM VIJESTIMA