Održana završna konferencija projekta „Podrška za pokretanje startupa iz oblasti IT sektora“

Projekat „Podrška za pokretanje startupa iz oblasti IT sektora“ je realizovan u okviru projekta EU4Business – za konkurentnu i inovativnu domaću ekonomiju koga finansiraju Evropska Unija i Vlada Savezne Republike Njemačke, a sprovode Međunarodna organizacija rada (ILO), Njemačka razvojna organizacija (GIZ) i Razvojni program Ujedinjenih nacija (UNDP).

Projekat implementira Lokalno partnerstvo za zapošljavanje Banja Luka, a vodi ga Gradska razvojna agencija Banja Luka zajedno sa partnerima: Grad Banja Luka, ICBL, Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, Elektrotehnički fakultetUniverziteta u Banjoj Luci, UG Bit Alijansa, Klub poslovnih žena Republike Srpske, Telegroup d.o.o.,Media Lab d.o.o., Blok projekt d.o.o. i AdLab s.p. Vrijednost projekta je 213.774,60 eura a implementira se u periodu od 1.1.2020.godine do 31.12.2021. godine.

Tokom implementacije projekta obučeno je 100 mladih ljudi a u skladu sa ILO metodologijom „Započni i unaprijedi svoj posao“ (SIYB and GET Ahead Methodology) i tako su ojačani njihovi kapaciteti za poslovno planiranje, pripremu poslovnih i marketing planova, menadžment i razvoj proizvoda. Pomenute aktivnosti su sprovedene u cilju realizacije inovativnih poslovnih ideja te su za 20 kandidata, koji su registrovali novu firmu, dodijeljeni grantovi u ukupnoj vrijednosti od 110.000,00 eura. Novoosnovane firme su iz IT sektora odnosno iz digitalne i kreativne industrije.

U OSTALIM VIJESTIMA