Otvoren poziv za dostavljanje projektnih prijedloga za dodjelu C- vaučera za podršku MSP

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća kroz aktivnost Evropske mreže preduzetništva pruža mogućnost malim i srednjim preduzećima da se prijave na Javni poziv za dodjelu C-vaučera.
Javni poziv namijenjen je malim i srednjim preduzećima koja su zainteresovana da naprave plan za kružni razvoj kako bi zadržali vrijednost proizvoda, materijala i resursa što je duže moguće, pri čemu se minimizira stvaranje otpada.
C – vaučer je program ubrzanja razvoja zahvaljujući kojem će mala i srednja preduzeća dobiti vaučere za podršku vrijedne 60.000 evra. Program podrške trajaće 9 mjeseci a preduzećima su na raspolaganju vrhunski profesionalci (mentori) koji će ih zajedno voditi kroz program za dizajn novih, kružnih rješenja.
Mala i srednja preduzeća takođe imaju mogućnost učešća u „Programu za replikaciju lanca vrijednosti“ za podršku u trajanju od 3 mjeseca. Za ovaj program na raspolaganju je 15.000 evra.
Takođe, projekat će prikupiti 6 miliona evra dopunskog finansiranja za odabrana mala i srednja preduzeća.
Uslovi za dostavljanje prijave za C-vaučer su:
• da ste MSP (pravno lice)
• da se nalazite unutar Evropske unije ili u pridruženoj zemlji
• da je vaš projekat usklađen sa najmanje jednim rješenjem za kružnost koja su razvijena u  C-vaučeru.

Poziv je otvoren od 1. avgusta do 31. oktobra 2019. godine.

C-vaučer je prva panevropska inicijativa koja je usvojila koncept kružne ekonomije za redizajn lanaca vrijednosti. Čini je 13 partnera iz 6 različitih zemalja (Poljska, Francuska, Španija, Danska, Rumunija, Švedska).

Projekat se finansira iz sredstava Evropske unije za istraživanje i inovacije – Horizon 2020.

Ako vas zanima da li se vaša kružna ideja može primjeniti u vašem preduzeću i ne znate odakle započeti, prijavite se na C -vaučer program.

Detaljnije informacije o javnom pozivu možete pronaći na sljedećoj stranici: https://call-for-adopters.fundingbox.com/?utm_source=affiliate&utm_medium=social&utm_campaign=adopter-sme-open-call

Kontakt osobe u Republičkoj agenciji za razvoj malih i srednjih preduzeća su:

Dejan Šešlija, tel: +387 66 714 313, e-mail: dejan.seslija@rars-msp.org

Aleksandar Vuković, tel: +387 51 222 152, e-mail: aleksandar.vukovic@rars-msp.org

Sanja Radulović, tel: +387 51 222 157, e-mail: sanja.radulovic@rars-msp.org

U OSTALIM VIJESTIMA