Počela „Banjalučka zima“: Brojni sadržaji za sve sugrađane i posjetioce

U prepunom Parku „Petar Kočić“, uz odbrojavanje i svečano paljenje novogodišnjih lampica, počela je manifestacija „Banjalučka zima 2021/2022“.

Nakon toga, gradonačelnik Draško Stanivuković i brojni sugrađani sa glavne gradske saobraćajnice pustili su u nebo stotine lampiona.

-Narednih mjesec i po ambijent centra grada biće u jednom sasvim novom ruhu. Naši građani i svi posjetioci, koje očekujemo u velikom broju, moći će da uživaju u raznovrsnoj ponudi hrane, domaće muzike i više koncerata – kazao je gradonačelnik.

Ove zime, kako je kazao, Banju Luku će da osvijetli preko 100.000 lampica i lampiona.

-Najveće klizalište na Trgu Krajine, prelijepi luna park za najmlađe, drugi brojni sadržaji za sve sugrađane, a uskoro će da zasvijetli i digitalna jelka visine 12 metara. To su samo neki od mnogih stvari na koje Banja Luka može da bude ponosna – poručio je on.

I na ovom projektu, kako ističe – vodilo se računa o utrošku sredstava, pa su tako korišteni  postojeći novogodišnji ukrasi koji su za ove potrebe redizajnirani.

-Uz podršku Gradske razvojne agencije, Kreativnog tima i zaposlenih u Gradskoj upravi dobili smo ovaj prelijepi ambijent. Sve je to priprema za velike novogodišnje koncerte, uz mnogo izvođača iz regiona. U konačnici, to bi trebalo da dovede veliki broj gostiju u naš grad tako da se nadamo da će i oni koji se bave raznim privrednim granama dodatno da prihoduju – naveo je gradonačelnik i ujedno zahvalio svim partnerima koji su podržali projekat „Banjalučke zime“.

Mario Milanović, direktor Gradske razvojne agencije, koja je putem javnog poziva izabrana da sa partnerima organizuje sadržaje u okviru „Banjalučke zime“ – kazao je da je Banja Luka ove zime dobila potpuno novi ambijentalni koncept i da izgleda drugačije i ljepše nego proteklih zimskih praznika.

-Više od mjesec dana sve posjetioce očekuju muzički nastupi, performansi, pozorište za djecu, latino plesovi i nastupi baljalučkih muzičara, kojima smo dali šansu da se aktiviraju i daju svome gradu neke nove tonove – kazao je on.

Prema njegovim riječima, kao što je decembar vrijeme za sklapanje novih prijateljstava i okupljanje porodice, tako smatra da će i ovaj prostor dati nove sadržaje Banjoj Luci i da ćemo svi ući u bolju i srećniju 2022. godinu.

U OSTALIM VIJESTIMA