Počele još dve obuke u okviru ILO projekta

U okviru implementacije projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ počela su dve obuke – jedna za šivenje tekstila i jedna za šivenje kože. Kandidati će pohađati 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave u Školi učenika u privredi i na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci, a zatim će praksu nastaviti u preduzećima  koja su ih izabrala i to u trajanju od najmanje 30 časova.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a implementira ga Gradska razvojna agencija Banja Luka uz pomoć partnera – Tehnološkog fakulteta Banja Luka, Škole učenika u privredi u Banjaluci, preduzeća koja se bave proizvodnjom predmeta od tekstila i koža, Privredne komore Republike Srpske, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje i drugih.

Od septembra 2018. godine, završene su 4 obuke – dve za šivenje tekstila, jedna za šivenje kože i jedna na CAD sistemima za odjevnu tehnologiju. Zasad je obučen 31 kandidat i dio njih je i zaposlen u preduzećima koja se bave proizvodnjom tekstila.

U OSTALIM VIJESTIMA