Počeo 11. Dunav biznis forum

Banja Luka je prvi put domaćin „Dunavskog biznis foruma“, 11. po redu, koji je danas u Kulturnom centru „Banski dvor“  organizovan od strane Gradska razvojne agencije i grada Banjaluka a koji je okupio brojne učesnike iz zemlje i cijelog regiona.

Tako će na ovom jednodnevnom forumu, koji je organizovan u okviru obilježavanja Dana grada, biti održano više panel diskusija o temama: „Digitalizacija kao generator novih poslova“, „Ruralni turizam“, „Zelena energija – održivi razvoj i životna sredina“ i „Poslovna infrastruktura – tehnološki park“.

Mario Milanović direktor Gradske razvojne agencije kazao je da forum, koji se inače održava u Novom Sadu, a ove godine prvi put u Banjoj Luci – okupio gradonačelnike i načelnike lokalnih zajednica iz zemlje i regiona, te predstavnike razvojnih agencija i privrede.

-Na dnevnom redu su četiri interesantne i značajne teme za razvoj generalno ekonomije i društva. Imaćemo i panele sa stručnjacima iz ovih oblasti i tako ćemo imati priliku da čujemo, ali i razmijenimo brojna iskustva i nove modele razvoja – kazao je on.

U OSTALIM VIJESTIMA