Početak obuka za šivenje tekstila

U sklopu implementacije projekta „Jačanje Lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“dogovoren je početak obuke iz oblasti šivenja predmeta od tekstila. Obuka treba da počne 9. oktobra i u sklopu nje će se obučiti 8 kandidata, odabranih od strane preduzeća koja su partneri na projektu. Kandidati će proći teoretsku obuku u trajanju od 20 časova, praktičnu obuku u Školi učenika u privredi u trajanju od 80 časova, a nakon toga će pohađati i obuku u firmi, koja će trajati 30 časova.

Napominjemo da je ovaj projekat finansiran od strane Evropske unije i njegova ukupna vrijednost iznosi 64 593 €.

Gradska razvojna agencija Banja Luka implementira ovaj projekat uz pomoć partnera – Škole učenika u privredi i Tehnološkog fakulteta u Banjaluci, Zavoda za zapošljavanje Republike Srpske – Biro Banja Luka, JU Centra za socijalni rad, Sigurne kuće, Privredne komore Republike Srpske, kao i preduzeća iz oblasti tekstil, koža i obuća koja imaju potrebu za novom radnom snagom.

Osim ove, planirane su još dve obuke iz oblasti šivenja tekstila, gdje će se obučiti 16 kandidata. Ovom prilikom Gradska razvojna agencija poziva sve zainteresovane nezaposlene kandidate da se prijave na besplatne obuke, jer im se ujedno nudi i mogućnost zapošljavanja u nekoj od firmi koja je partner na projektu.

Slobodnih mjesta je preostalo i u sklopu druge obuke za obradu kože i izradu predmeta od kože.

Kandidati zainteresovani za obuke mogu popunjene prijave poslati na e-mail adrese ana.beader@cidea.orgslavisa.lukic@cidea.orgili olivera.kovacevic@cidea.org, pozvati nas na broj telefona 051/433-460 ili doći lično u prostorije Gradske razvojne agencije (adresa Josifa Pančića 8, Starčevica).

U OSTALIM VIJESTIMA