POZIV: „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana“

Predstavništvo njemačke privrede u BiH vas poziva da kroz B2B konferenciju: „Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana“ ostvarite saradnju i proširite proizvodnju.

Nakon Minhena (2015.), Dortmunda (2016.) i Beograda (2017.), 4. konferencija “Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana” održat će se 19. juna u Frankfurtu/Main.

Konferencija ove sourcing-inicijative za Zapadni Balkan je projekat njemačkog Udruženja za upravljanje materijalima, nabavku i logistiku (BME), njemačkog Saveznog ministarstva za privrednu saradnji i razvoj (BMZ), njemačkog Saveznog ministarstva za privredu i energiju (BMWi), te njemačkih vanjskotrgovinskih komora (AHK).

Cilj projekta je da se u okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastanu sa njemačkim firmama koje su zainteresovane za uspostavljanje poslovnih kontakata sa proizvođačima iz ove regije, tj. njihovim novim potencijalnim dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja. Zainteresovane njemačke firme dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i manji broj firmi iz elektro i elektronskog sektora.

Koncept projekta se bazira na B2B-matchmaking platformi:

  • Sedamdeset tri (73) profila zainteresovanih njemačkih kompanija sa opisima svojih djelatnosti i konkretnim proizvodnim zahtjevima koji su upućeni firmama u zemljama Zapadnog Balkana. U profilima njemačkih kompanija se navodi šta sve firma, tj. proizvođač iz regiona treba da ima u svom proizvodnom portfoliju kako bi se kvalifikovao za potencijalnu saradnju.
  • svoju zainteresovanost za učešće u projektu ostvarujete kroz popunjavanje prijavnog formulara.
  • dostavljene aplikacije se šalju njemačkim kompanijama na uvid, a koje kroz sistem ocjenjivanja biraju firme s kojima žele da održe sastanak na događaju u Frankfurtu ove godine.

Važne napomene:

  • prijavni formular se popunjava na engleskom jeziku. Molimo vas da popunite samo predviđena polja za odgovore u koloni B.
  • u prijavnom formularu je pored unosa podataka o Vašoj kompaniji potrebno naznačiti njemačke kompanije sa kojima biste voljeli voditi razgovore.
  • službeni jezik je engleski, tj. B2B sastanci će se odvijati na engleskom jeziku (opcionalno njemačkom jeziku).
  • broj mjesta na B2B događaju je ograničen, o konačnom odabiru za učešće na B2B susretu 19.6.2018. u Frankfurtu odlučuju njemačke kompanije.
  • kotizacija za učešće na ovom događaju se ne naplaćuje.

Nadamo se da smo vas zainteresovali za ovu inicijativu unapređenja privredne saradnje, te da ćete se odazvati ovom pozivu da direktno razgovarate sa njemačkim firmama koje traže poslovne partnere iz BiH.

Predgled firmi koje traže partnere (73) za sardnju kao i prijavni formulari za B2B su u prilogu.

Dodatne informacije možete dobiti na 051 433 460, kontakt osoba Ivan Babić, ili na e-mail: ivan.babic@cidea.org, kao i direktno na e-mail sanjin.purgic@ahk.ba .

Sve informacije su dostupne i na internet-stranici pod slijedećim linkom: http://bosnien.ahk.de/bs/projekti/njemacka-inicijativa-za-pronalazenje-dobavljaca-u-bih-i-zemljama-zapadnog-balkana/

Prijavni formular

Profili njemackih kompanija

U OSTALIM VIJESTIMA