Poziv za STARTUP KOMPANIJE za učešće u STARTUP 10 programu


Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) poziva zainteresovane startup kompanije da se prijave za učešće u programu razvoja lokalnih kompanija koje posluju u sektorima zelene i plave ekonomije, sa fokusom na procese digitalizacije.
Odabrani kandidati – startup kompanije – će dobiti podršku u vidu kontinuiranih sesija poslovnog “coaching-a”, na kraju kojih će imati priliku da predstave svoje projekte komisiji sastavljenoj od domaćih i međunarodnih stručnjaka koja će izabrati jednog (1) pobjednika.
Pobjednik (najbolje rangirani startup biznis) će dobiti nagradu od 5.000 EUR koja će se dodjeliti u vidu alata za podršku, obuke, usluga ili odgovarajuće opreme, a prema izboru odabranog pobjedničkog startup-a. Dodatno, pobjednički startup će imati mogućnost učešća u programu
“Open Innovation” u svrhu povezivanja i uspostavljanja partnerskih odnosa sa zainteresovanim italijanskim kompanijama iz navedenih sektora.
Pravila Poziva za prijavu startup kompanija, koja su objavljena na web stranici STARTUP 10 programa i na web stranici Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), sadrže sve relevantne informacije o uslovima učešća, prijavi i kriterijima odabira kandidata. Prijave se vrše popunjavanjem Prijavnog obrasca na engleskom jeziku i podnošenjem Prijave na adresu Centra za ekonomski i ruralni razvoj (CERD), Krnete 103, 78250 Laktaši ili putem emaila na: office@cerd.ba, najkasnije do 30. aprila 2024. godine (23:59 po srednjeevropskom vremenu). Poznavanje engleskog jezika je obavezno!
Za više informacija pogledajte Pravila javnog poziva ili kontaktirajte: Centar za ekonomski i ruralni razvoj (CERD) na broj telefona: +387 51 491 760, ili na email: office@cerd.ba. Ovaj poziv se provodi u okviru StartUp 10 programa koji ima za cilj promovisati bezbjednost hrane i zapošljavanje mladih u deset (10) partnerskih zemalja italijanske razvojne saradnje (Albanija, Alžir, Bosna i Hercegovina, Egipat, Etiopija, Jordan, Kenija, Liban, Tunis i Uganda). Program StartUp 10 provodi CIHEAM Bari, a finansira ga italijansko Ministarstvo vanjskih poslova i međunarodne saradnje. Više informacija o StartUp 10 programu možete naći OVDJE.

U OSTALIM VIJESTIMA