Predstavnici Gradske razvojne agencije na Sajmu zapošljavanja žena u Domu omladine

U subotu, 11.03.2023. godine, u Domu omladine je održan Interaktivni sajam zapošljavanja žena, kojem su prisustvovali i predstavnici Gradske razvojne agencije, a koji su organizovali Fondacija „Udružene žene“ zajedno sa Preduzetničkim centrom, a uz podršku Grada Banja Luka. Sajam je okupio predstavnike institucija, udruženja građana i poslovne zajednice, koji su prezentovali korisne informacije o radnim pravima, prilikama i otvorenim radnim pozicijama.

U okviru ovog sajma, poslodavci su predstavili potencijalna radna mjesta za žene. Održana je i panel diskusija na temu „Prava žena u oblasti rada i zapošljavanja“. Prisutnim posjeticima su se obratile Milada Šukalo ispred Grada Banja Luka i Gorica Ivić, ispred Fondacije „Udružene žene“.

U toku panel diskusije, trenutne probleme, kao i trenutna i buduća rješenja su iznijeli i o njima diskutovali Milorad Mitrović, načelnik Odjeljenja za rad, zapošljavanje i drugostepene poslove inspekcije rada, Mladen Vrećo – Zavod za zapošljavanje, Lana Jajčević – Fondacija „Udružene žene“ i Petar Radulović ispred Preduzetničkog centra Banja Luka.

Sajam je organizovan u okviru kampanje „Za život žena“, koja će trajati do 26.03.2023. godine i donijeti niz različitih događaja.

U OSTALIM VIJESTIMA