Prijavite se na KET4CleanProduction program za podršku

KET4CleanProduction je program za podršku finansiran od strane HORIZON 2020 programa Evropske Unije. Projekat podstiče korištenje naprednih tehnologija proizvodnje i ključnih povezanih tehnologija (KETs) od strane malih i srednjih preduzeća, u cilju unapređenja proizvodnih procesa ka resursnoj i energetskoj efikasnosti. Kako bi postigli ovaj cilj, projekat podržava:

– izradu otvorenog inovacionog ekosistema sa one-stop-shop veb-platformom www.ket4sme.eu.

Pored toga sadrži otvoren poziv za podnošenje prijedloga projekata za pružanje finansijske podrške (najviše 50.000 EUR po malom i srednjem preduzeću) radi:

– olakšavanja  pristupa proizvodnim malim i srednjim preduzećima tehnološkim uslugama i infrastrukturi za inovacije u sektoru čiste proizvodnje;

– omogućavanje prekogranične saradnje sa 2 međunarodna KET tehnološka centra za čistu proizvodnju.

Krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je 29. april 2020. Očekivano trajanje mikro grant projekta:  najduže do 6 mjeseci. Poziv je otvoren za sva mala i srednja preduzeća iz zemalja članica EU ili pridruženih H2020 zemalja (uključujući i Bosnu i Hercegovinu)

Maksimalni iznos finansijske podrške od strane EU je 50.000 EUR. Mikro grant pokriva najviše do 70% ukupnih troškova projekta. Ostalih 30% moraju biti obezbijeđeni od strane aplikanata.

Projektni prijedlozi se podnose isključivno na engleskom jeziku.

Internet adresa za dodatne informacije o pozivu: https://www.ket4sme.eu/micro-grants.
Registracija i podnošenje projektnog prijedloga se vrši putem www.ket4sme.eu/micro-grants.
Za sve dodatne informacije kontakt imejl adresa je info@ket4sme.eu.

U OSTALIM VIJESTIMA