PROGRAM PODRŠKE PRIVREDI PUTEM POVRATA UPLAĆENIH POREZA I DOPRINOSA ZA NOVO ZAPOŠLJAVANJE RADNIKA

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje „Program podrške privredi putem povrata uplaćenih poreza i doprinosa za novo zapošljavanje radnika” čija je ukupna vrijednost 5.000.000,00KM, a koji se finansira iz sredstava Budžeta Republike Srpske.

Program se provodi kroz ukupno pet  komponenti:

I komponenta  Povrat poreza i doprinosa za lica zaposlena sa evidencije Zavoda za zapošljavanje  u periodu 1. 1. 2022. do 31. 12. 2022. godine.

II komponenta  Dokvalifikacija i prekvalifikacija preko verifikovane institucije.

III komponenta  Obuke na zahtjev poslodavaca organizuju se radi sticanja znanja i vještina potrebnih radi obavljanja poslova na konkretnom radnom mjestu, na zahtjev poslodavca, ukoliko na evidenciji nema lica sa potrebnim znanjima i vještinama. Obuke se organizuju na period od jednog do tri mjeseca.

IV komponenta  Program podsticaja za zapošljavanje mladih u BPO industriji.

V komponenta  Program podrške osposobljavanju mladih ljudi za zapošljavanje u oblasti kreativnih industrija, sa fokusom na programiranje.

Zahtjevi poslodavaca po komponenti Iće se rješavati redoslijedom prema datumu podnošenja, a javni poziv biće obustavljen kada se konstatuje utrošak sredstava, a najdalje do 31. 12. 2023. godine.

Rok za podnošenje zahtjeva po komponentama II, III, IV i V je 30 dana od dana raspisivanja javnog poziva a poslednji dan kada se zahtjevi mogu predati je 31.08.2023. godine.

Dokumenti/obrasci:

JAVNI_POZIV_Podrska_privredi_2023.pdf
I_komponenta_Zahtjev_kod_poslodavca_za_povrat_poreza_i_doprinosa_2023.doc
II_i_III_komponenta_Zahtjev_kod_poslodavca_za_obuke_dokval_i_prekvalif_2023.doc
IV_komponenta_Zahtjev_kod_poslodavca_BPO_industrija_2023.doc
V_komponenta_Obuka_mladih_do_30_godina_za_napredne_informatike_vjetine.doc

U OSTALIM VIJESTIMA