Projekat FARMA II – U Poljoprivrednoj školi u Banjaluci otvorena radionica za preradu mlijeka (mini sirana)

12.05.2017. u Poljoprivrednoj školi u Banjaluci otvorena je radionica za preradu mlijeka (mini sirana), a u sklopu implementacije projekta USAID/SWEDEN FARMA II pod nazivom “Uspostavljanje infrastrukture za pružanje stručne podrške za unapređenje konkurentnosti i razvoj tržišta u sektoru mljekarstva.

Radionica je opremljena adekvatnom opremom za sprovođenje stručne i praktične obuke i primjer je mini-prerađivačkog kapaciteta za proizvodnju mliječnih proizvoda po tradicionalnim recepturama. Ovo je rezultat projekta, koji su na javni poziv USAID-a i Švedske ambasade , FARMA II uputili Poljoprivredna škola, Tehnološki fakultet i Gradska razvojna agencija.

Svoje zadovoljstvo realizacijom radionice iskazali su kako predstavnici partnera projekta tako i sami učenici koji su bili prvi korisnici mini sirane. Imali su priliku da svoja teorijski stečena znanja prenesu u praksu, te su svi prisutni imali priliku da testiraju prve proizvode stvorene upravo u ovoj radionici.

Posebnu pohvalu sami učenici škole dobili su od Piter Dafija, direktora misije USAID za BiH, koji je pohvalio njihov talenat.

U narednom periodu očekuje se da će radionicu za preradu mlijeka koristiti i studenti i farmeri koji su zainteresovani za dalje unaprjeđenje svoje proizvodnje.

U OSTALIM VIJESTIMA