Sajam zanimanja 2022

Gradska razvojna agencija Banja Luka, u saradnji sa Republičkim pedagoškim zavodom, Unijom poslodavaca RS i Odjeljenjem za društvene djelatnosti, organizuje  „Sajam zanimanja 2022“ sa ciljem promocije zanimanja a,  koji će se održati u gradu Banja Luka 14. i 15. aprila 2022.godine  u Domu omladine,  u terminu od 11.00 – 16.00 časova.

Cilj sajma  je upoznavanje učenika sa strukama i zanimanjima, sa fokusom na zanimanja koja su potrebna privredi.  Profesionalna orijentacija koja će pomoći učenicima završnih  razreda osnovnih i srednjih škola da prepoznaju svoje potencijale i sklonosti pri izboru budućeg zanimanja i daljeg obrazovanja, je takođe cilj sajma zanimanja, te u skladu sa navedenim predstavlja događaj od interesa za Grad.

Planirano je da se  na Sajmu predstave  srednje stručne škole, tehnički fakulteti i poslodavci koji nude praksu i zaposlenje.

U sklopu Sajma biće održana prezentacija na temu „Trendovi i aktuelna zanimanja“ kao i panel diskusija „Kako unaprijediti praktičnu nastavu u srednjem stručnom obrazovanju“.

U OSTALIM VIJESTIMA