Takmičenje „Recikliraj i budi HIT“ održano na Tehnološkom fakultetu

Dana 18.03.2024. godine, na Tehnološkom fakultetu Banja Luka, u organizaciji Studijskog programa Hemijsko inženjerstvo i tehnologija, organizovano je takmičenje na temu reciklaže „Recikliraj i budi HIT“, a prijaviti su se mogle srednje stručne škole iz Republike Srpske. Predstavljeno je 19 ideja, a 3 najbolje su i novčano nagrađene.

Predstavnici Gradske razvojne agencije, kao dugogodišnji partner Tehnološkog fakulteta, bili su pozvani da prisustvuju predstavljanju ideja.

Cilj takmičenja je bio da se podigne svijest o upravljanju otpadom, uz naglasak na pravilno odlaganje i recikliranje, te da se ideje mladih ljudi iskoriste za rješavanje problema recikliranja. 18.03. se obilježava i kao Svjetski dan reciklaže.

Takmičenje  je namijenjeno učenicima srednjih škola, koji trebaju samostalno osmisliti i prezentovati projektnu ideju. Na takmičenje se može prijaviti tim (ekipa) od 2 ili više učenika ili pojedinačno, tj. samo jedan učenik. Više informacija o propozicijama takmičenja možete vidjeti na Propozicije takmičenja.

U OSTALIM VIJESTIMA