U Domu omladine održan prvi “Sajam inovatora i investitora”

U petak 1. decembra 2023. godine u prostorijama Doma omladine održan je prvi “Sajam inovatora i investitora” u Banjoj Luci uz prateću konferenciju posvećenu finansiranju i komercijalizaciji inovacija. Sajam je okupio preko 60 izlagača sa različitim inovacijama koje su uspješno predstavljene posjetiocima i investitorima. Takođe, na sajmu je bio prisutan veliki broj investitora koji su pokazali interesovanje za inovacije, kao interes za ulaganje kapitala. Kao prateći događaj sajma održana je i konferencija koja je okupila 10 priznatih imena iz oblasti inovacija i digitalizacije.

Prisutnim inovatorima i posjetiocima obratio se Draško Stanivuković, gradonačelnik grada Banja Luka, kao i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, dr Nenad Stevandić, naglasivši da ovaj sajam savršena prilika za jačanje svijesti o značaju inovacija, koji će omogućiti razvoj privrede Republike Srpske, kao i priliku da se vlastite ideje pretoče u stvarnost. Grad Banjaluka je savršen primjer lokalne zajednice koja pruža sistematsku podršku inovatorima ne samo na početku poslovanja u vidu podsticaja i savjetovanja, nego je to kontinuiran proces s ciljem da se inovatorstvo održi”.

Tokom sajma mladim inovatorima je predočeno kako da svoje inovacije sprovedu u stvarnost, te    kako se kreiranjem neophodnih mjera podrške stvara i bolji ambijent za rast inovacija.

Pod okriljem konferencije upriličeno je dvije panel-diskusije, kao i dva tet-a-tet razgovora koje je vodio prof. dr Saša Petković, rukovodilac Centra za projektni menadžment i preduzetništvo Ekonomskog fakulteta u Banjoj Luci.

U OSTALIM VIJESTIMA