Učešće na treningu “ Provedba inicijativa za uvođenje koncepta nula otpada u lokalnim zajednicama”

Predstavnik Gradske razvojne agencije Banja Luka je učestvovao na dvodnevnom trening programu “Provedba inicijativa za uvođenje koncepta nula otpada u lokalnim zajednicama” koji je organizovan tokom 24. i 25. februara 2022.godine putem online platforme.

Trening program ;Provedba inicijativa za uvođenje koncepta nula otpada u lokalnim zajednicama” za cilj je imao da pomogne svim akterima u oblasti upravljanja otpadom i zaštite okoliša u njihovim kontinuiranim naporima da unaprijede sistem upravljanja otpadom primjenom strategija i praksi za postizanje nula otpada te adekvatnim praćenjem i izvještavanjem o uspješnosti njihove implementacije.

Prvi dan treninga je bio predviđen za upoznavanje učesnika sa strategijama za postizanje nula otpada na lokalnom nivou kroz primjere najboljih dostupnih praksi i dokazanih tehnologija iz oblasti.

Drugi dan je bio fokusiran na predstavljanje smjernica za podršku poslovnim modelima za postizanje nula otpada, primjeni ekonomskih poticaja, uključivanje zajednice te smjernica za praćenje i izvještavanje o uspješnosti implementacije praksi nula praksi na lokalnom nivou.

U OSTALIM VIJESTIMA