Uspješno realizovana obuka iz preduzetništva

U sklopu Javnog poziva poslodavcima i nezaposlenim licima za korišćenje sredstava po programima zapošljavanja u 2023. godini za sve kandidate za Program sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja „Zajedno do posla“ u 2023. godini, u Gradskoj razvojnoj agenciji je uspješno realizovana obuka iz preduzetništva. Obuka za 15 kandidata je održana u prostorijama Agencije.

Ovo je bila prilika da se budući preduzetnici upoznaju sa pojmom i glavnim karakteristikama preduzeništva, osnovama finansija u poslovanju, metodama praćenja troškova i osnovnim pojmovima poslovnog planiranja.

JU Zavod za zapošljavanje Republike Srpske realizuje Program sufinansiranja zapošljavanja i samozapošljavanja „Zajedno do posla“ u 2023. godini čija je ukupna vrijednost 6.000.000,00 KM, a koji se finansira iz sredstava Budžeta Republike Srpske. Programom je predviđeno samozapošljavanje, zapošljavanje kod poslodavaca kao i zapošljavanje pripravika sa VSS- djece poginulih poraca VRS, za ukupno 1.151 lice prijavljenih na evidenciju nezaposlenih iz određenih ciljnih grupa.

Krajnji rok za podnošenje prijava je bio 31.08.2023. godine.

U OSTALIM VIJESTIMA