Veliki interes privrednika za program dodjele bespovratnih sredstava kroz Challenge to Change projekat

Republička agencija za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) je, u saradnji sa Gradskom razvojnom agencijom Banja Luka i Univerzitetom za poslovne studije, organizovala Info dan u sklopu 3. javnog poziva za dodjelu bespovratnih sredstava kroz Challenge to Change program koji sprovode RARS i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom održana je prezentacija Challenge to Change programa koji je namijenjen preduzećima koja imaju inovativne poslovne ideje, proizvode i usluge koji će uticati na smanjenje nezaposlenosti, povećanje konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Istaknuto je da je maksimalan iznos grant sredstava dostupan za start-up do 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih do 30.000 EUR, s tim da je obavezno i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.

Oko 50 privrednika iz Banjaluke i drugih opština u okruženju su imali priliku da postave pitanja i dobiju sve željene informacije, a predavači su istakli da inovacija u ovom slučaju ne mora predstavljati izuzetno naprednu tehnologiju ili patent, dovoljno je da uvedena promjena utiče na unapređenje u procesu proizvodnje, nastanak novog proizvoda koji do sada nije bio zastupljen na našoj regiji, ili da se novim načinom proizvodnje neki proizvod učini dostupnijim i cjenovno pristupačnijim na regionalnom tržištu. Naročito će se vrednovati i zapošljavanje mladih do 35 godina, žena, ali i žensko preduzetništvo i aktivnosti na zaštiti životne sredine.

Poziv je otvoren do 17. decembra 2018. godine, a za sve zainteresovane aplikacija je u jednostavnoj formi dostupna na stranici  www.c2c.ba.

U OSTALIM VIJESTIMA