Veliki interes privrednika za program dodjele bespovratnih sredstava kroz Challenge to Change projekat

Veliki interes privrednika za program dodjele bespovratnih sredstava kroz Challenge to Change projekat
Saradnjom Republičke agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća (RARS) i Gradske razvojne agencije Banja Luka kao lokalnog partnera, održan je Info dan o Challenge to Change programu dodjele bespovrtanih sredstava poslovnim subjektima sa područja banjalučke regije koji sprovode RARS i Sarajevska regionalna razvojna agencija SERDA uz finansijsku podršku Švedske agencije za međunarodni razvoj i saradnju – Sida/Ambasada Švedske u Bosni i Hercegovini.
Ovom prilikom održana je prezentacija Challenge to Change programa koji je namjenjen preduzećima koja imaju inovativne poslovne ideje, proizvode i usluge koji će uticati na smanjenje nezaposlenosti, povećanje konkurentnosti i održivog društveno-ekonomskog razvoja u BiH. Istaknuto je da je maksimalan iznos grant sredstava dostupan za startup do 10.000,00 EUR, a za mikro, mala i srednja preduzeća do 250 zaposlenih do 30.000 EUR, s tim da je obavezno i vlastito učešće u iznosu minimalno od 50%.
Preko 120 privrednika iz Banjaluke i drugih opština u okruženju su imali priliku da postave pitanja i dobiju sve željene informacije, a predavači su istakli da inovacija u ovom slučaju ne mora predstavljati izuzetno naprednu tehnologiju ili patent, dovoljno je da uvedena promjena utiče na unapređenje u procesu proizvodnje, nastanak novog proizvoda koji do sada nije bio zastupljen na našoj regiji, ili da se novim načinom proizvodnje neki proizvod učini dostupnijim i cjenovno pristupačnijim na regionalnom tržištu. Naročito će se vrednovati i zapošljavanje mladih do 35 godina, žena, ali i žensko preduzetništvo i aktivnosti na zaštiti životne sredine.
Poziv je otvoren do 12. juna, s tim da se očekuje još jedan na jesen. Za sve zainteresovane aplikacija je u jednostavnoj formi dostupna na www.c2c.ba.

U OSTALIM VIJESTIMA