Završena obuka za prvu grupu šivača tekstila u Školi učenika u privredi u Banjaluci

U okviru projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ koji implementira Gradska razvojna agencija, završena je obuka za šivenje tekstila za prvu grupu kandidata. Obuka se sastojala od 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave. Svi kandidati se trenutno nalaze na radu u preduzećima Exclusive Lingerie i GBT, koji prema projektu traje 30 časova. Nakon tog perioda, preduzeća će zaposliti kandidate ukoliko ispune tražene kriterijume.

Ovaj projekat finansira Evropska unija kroz program ILO – Međunarodna organizacija rada, a njegova ukupna vrijednost iznosi 64 593 €.

Projektom je predviđeno održavanje još četiri serije obuka – dve za šivenje tekstila i dve za šivenje kože. Ovim putem pozivamo sve zainteresovane kandidate koji su nezaposleni, a žele da se obuče i zaposle u sektorima tekstil, koža i obuća, da se jave u Gradsku razvojnu agenciju na broj telefona 051/433-460, ili da prijave pošalju na adrese ana.beader@cidea.org, slavisa.lukic@cidea.org ili olivera.kovacevic@cidea.org.

Poziv ostaje otvoren do popunjavanja mjesta.

U OSTALIM VIJESTIMA