Završena obuka za šivenje kože za prvu grupu kandidata na Tehnološkom fakultetu

U okviru implementacije projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ završena je obuka za šivenje kože za prvih 10 kandidata. Oni su pohađali 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci.

Kandidati su imali priliku da se obuče za šivenje gornjih dijelova obuće kroz 6 modula – Uvod u tehnologiju izrade obuće, Krojenje gornjih dijelova obuće, Šivanje obuće na jednoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivanje obuće na dvoiglenim stubnim šivaćim mašinama, Šivenje obuće na jednoiglenim stubnim mašinama za odsijecanje podstave, Šivanje obuće na jednoiglenim ravnim cik-cak šivaćim mašinama.

Ovaj projekat finansira Evropska unija, a implementira ga Gradska razvojna agencija uz pomoć partnera – Tehnološkog fakulteta Banja Luka, Škole učenika u privredi u Banjaluci, preduzeća koja se bave proizvodnjom predmeta od tekstila i kože, Privredne komore Republike Srpske, Centra za socijalni rad, Zavoda za zapošljavanje i drugih.

 

U OSTALIM VIJESTIMA