Završene sve obuke predviđene u okviru ILO projekta

U okviru projekta „Jačanje lokalnog partnerstva za zapošljavanje u sektorima prerada tekstila i kože“ koji implementira Gradska razvojna agencija Banja Luka, u toku januara su završene još dvije obuke za šivenje tekstila i šivenje kože.

Podsjećamo, obuke za šivenje tekstila su pohađale tri grupe kandidata, obuke za šivenje kože dvije grupe, te je formirana još jedna grupa koja je pohađala obuku na CAD sistemima za odjevnu tehnologiju. Svi kandidati su pohađali 20 časova teoretske i 80 časova praktične nastave u Školi učenika u privredi i na Tehnološkom fakultetu u Banjaluci, čime su osposobljeni za rad u sektorima tekstil, koža i obuća.

Ukupno 45 kandidata je uspješno završilo obuke, od kojih je do sada zaposleno 18 u domaćim firmama koje se bave izradom predmeta od tekstila, dok se 5 nalazi na probnom radu. Ukoliko i oni zadovolje kriterijume preduzeća u kojim obavljaju probni rad, biće stalno zaposleni.

Zahvaljujemo se preduzećima koja su aktivno učestvovala u projektu, te zaposlila 18 obučenih radnika, a to su Exclusive Lingerie d.o.o, GBT s.p, Miltex d.o.o. i Sadagosi d.o.o.

Projekat je dijelom finansiran iz sredstava Evropske unije kroz program Međunarodne organizacije rada, a njegova ukupna vrijednost je 64. 593 €.

U OSTALIM VIJESTIMA